Kimberley Akester


Kimberley har arbetat professionellt som sångerska och sånglärare sedan sin examen 1991 från Guildhall School of Music and Drama, London.

Kimberleys första jobb med den hyllade vokalgruppen The Swingle Singers gjorde det möjligt för henne att resa världen över för framträdanden med Chicago, Boston, Toronto och Londons symfoniorkestrar. Hon har också spelat in många album och soundtracks samt uppträtt världen över i radio och TV.
Kimberley har varit med i en mängd musikaluppsättningar och bl.a. spelat rollen av Carlotta i Fantomen på Operan i West End, London samt på turné i Storbritannien. Mer nyligen fick Kimberley äran att vara med och sjunga på 90-årsfirandet av HRM Drottning Elizabeth i Windsor, England.
Som en respekterad lärare och sångcoach har Kimberley undervisat i röst- och kroppsteknik i över 20 år och leder workshops i teater och musik över hela Europa. Kimberley är grundaren och ägaren till SITS som ger lektioner i sång, teater och dans för engelsktalande barn och tonåringar i åldern 6 till 16.
Sedan Kimberley bosatte sig i Sverige har hon satt upp och gett workshops i musikal på många av de ledande internationella skolorna inom ramen för det statliga projektet ”Skapande Skola”.
Läs mer om Kimberly och SITS här: SITS hemsida